Fevzipaşa İlkokulu Tarihçesi

15 Aralık 1997 tarihinde açılan okulumuz,üç katlı binada faaliyet göstermekte olup,bağımsız olarak anasınıfı ve yemekhane bulunmaktadır.Okulumuz 31.12.1990 tarihinde Fevzipaşa İlköğretim Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin kurulması  ile birlikte yapımı için girişimlere başlanmış 1996 yılında da ihale usulü ile yaptırılmaya başlanmıştır.İsmini Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımızdan  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün silah arkadaşın olan Fevzi Paşa’dan aynı zamanda bulunduğu mahalleden almıştır.

Okulumuz 31.12.1990 tarihinde Fevzipaşa İlköğretim Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin kurulması ile birlikte yapımı için girişimlere başlanması sonucu 1996 yılı içerisinde ihale usulü ile yaptırılmaya başlanmıştır. Okulumuz 01.12.1997 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuzda 2000-2001 eğitim-öğretim yılında fen laboratuarı kurulmuştur. Okul binasının yanında bulunan kısım ise tadilat sonucunda anasınıfı olarak hizmete açılmıştır. 2006 yılında okulumuz üst bahçesine çok amaçlı salon yapılmıştır. 4+4+4 eğitim sistemi kapsamındaki okul dönüşümleri ile okulumuz ilkokul olmuştur.